Hvad koster renovering af køkken

Hvad koster det at renovere et køkken i 2024?

Et køkken er et af de vigtigste rum i et hjem, og det er også et af de dyreste at renovere.

Prisen på at renovere et køkken afhænger af mange faktorer, såsom køkkenets størrelse, design, materialer, installation og eventuelle ekstra arbejder.

I denne artikel vil vi give dig et overblik over, hvad det koster at renovere et køkken i 2024, og hvad du skal være opmærksom på, når du planlægger dit projekt.

Overfladerenovering eller totalrenovering?

Det første, du skal overveje, er, om du vil lave en overfladerenovering eller en totalrenovering af dit køkken.

En overfladerenovering er et mindre og billigere projekt, hvor du kun udskifter nogle af de synlige elementer i køkkenet, såsom fronter, bordplader, vask, armatur, hvidevarer og belysning.

En overfladerenovering kan også give dit køkken et nyt og friskt udtryk, uden at du skal ændre på den grundlæggende indretning.

En totalrenovering er et større og dyrere projekt, hvor du udskifter alle elementer i køkkenet, inklusive skabe, skuffer, hylder, gulv, vægge og loft.

Totalrenovering giver dig altså mulighed for at ændre på køkkenets layout, størrelse og funktion, men det kræver også mere planlægning, håndværk og tid.

priser på køkkenrenovering

Gennemsnitlige priser på køkkenrenovering

Det er svært at give et præcist svar på, hvad det koster at renovere et køkken, da det afhænger af det individuelle projekt.

Men vi kan give nogle gennemsnitlige priser baseret på tidligere projekter og statistikker.

Disse priser er inklusive materialer, arbejdsløn og moms, men eksklusive eventuelle ekstra omkostninger, såsom byggetilladelser, affaldshåndtering, el- og vvs-arbejde.

På baggrund af priser/tilbud fra hundreder af renoveringsprojekter, koster en overfladerenovering af et køkken i gennemsnit 2.500 kr. pr. kvadratmeter, mens en totalrenovering koster i gennemsnit 8.000 kr. pr. kvadratmeter.

Det betyder, at hvis du har et køkken på 10 kvadratmeter, vil det koste dig omkring 25.000 kr. at lave en overfladerenovering, og omkring 80.000 kr. at lave en totalrenovering.

Fra en gennemgang af 63 fakturaer fra tidligere renoveringer af lejligheder ved totalentreprise, koster en overfladerenovering af et køkken i gennemsnit 4.000-5.000 kr. pr. kvadratmeter, mens en totalrenovering koster i gennemsnit 12.000-14.000 kr. pr. kvadratmeter.

Det betyder altså, at hvis du har et køkken på 10 kvadratmeter, vil det koste dig omkring 40.000-50.000 kr. at lave en overfladerenovering, og omkring 120.000-140.000 kr. at lave en totalrenovering.

Som følgene af en indhentning af tilbud fra forskellige prisguides og online portaler, samt baseret på erfaringer fra deres brugere, koster en overfladerenovering af et køkken i gennemsnit 40.000 kr., mens en totalrenovering koster i gennemsnit 199.990 kr.

Som du kan se, er der stor variation i de gennemsnitlige priser på køkkenrenovering, og det skyldes, at der er mange faktorer, der påvirker prisen, såsom køkkenets størrelse, design, materialer, installation og eventuelle ekstra arbejder.

Derfor er det vigtigt, at du indhenter flere tilbud fra forskellige håndværkere eller entreprenører, før du beslutter dig for dit projekt. 

Du kan bruge online tjenester, såsom 3byggetilbud.dk (klik på knappen nederst i artiklen), til at få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på din køkkenrenovering.

Faktorer og pris for køkkenrenovering

Faktorer og pris for køkkenrenovering

Når du planlægger din køkkenrenovering, er der nogle prisfaktorer, du skal være opmærksom på, da de kan have stor indflydelse på det endelige budget.

Her er nogle af de vigtigste prisfaktorer for køkkenrenovering:

  • Køkkenets størrelse: Jo større dit køkken er, jo mere vil det koste at renovere det. Det skyldes, at du skal bruge flere materialer, såsom skabe, bordplader, fliser, gulv og maling, og at du skal betale mere i arbejdsløn til håndværkerne. Hvis du vil spare penge på din køkkenrenovering, kan du overveje at reducere køkkenets størrelse, eller at udnytte pladsen bedre med smarte løsninger, såsom skuffer, hylder og skabsindretning.
  • Køkkenets design: Jo mere komplekst og unikt dit køkken er, jo mere vil det koste at renovere det. Det skyldes, at du skal bruge mere tid og penge på at planlægge, designe og tilpasse dit køkken, og at du skal betale mere for specialfremstillede elementer, såsom skabe, bordplader, vask, armatur og hvidevarer. Hvis du vil spare penge på din køkkenrenovering, kan du overveje at vælge et standarddesign, eller at købe et færdigt køkken fra en leverandør, såsom IKEA, HTH eller Invita.
  • Køkkenets materialer: Jo bedre kvalitet og finish dine køkkenmaterialer har, jo mere vil det koste at renovere dit køkken. Det skyldes, at du skal betale mere for materialerne selv, og at du skal betale mere for installationen, da nogle materialer kræver mere håndværk og ekspertise end andre. Hvis du vil spare penge på din køkkenrenovering, kan du overveje at vælge billigere materialer, såsom laminat, melamin eller folie, i stedet for dyrere materialer, såsom træ, granit eller marmor. Du kan også genbruge nogle af dine gamle materialer, såsom skabe, bordplader eller hvidevarer, hvis de stadig er i god stand.
  • Køkkenets installation: Jo mere arbejde der er involveret i at installere dit køkken, jo mere vil det koste at renovere det. Det skyldes, at du skal betale mere i arbejdsløn til håndværkerne, og at du skal betale mere for eventuelle ekstra arbejder, såsom el- og vvs-arbejde, nedrivning, murerarbejde, malerarbejde og rengøring. Hvis du vil spare penge på din køkkenrenovering, kan du overveje at gøre noget af arbejdet selv, hvis du har de nødvendige færdigheder og tid.

Dertil kommer det også meget an på, hvor meget arbjede du skal have lavet af professionelle.

Her er nogle af det vigtigste arbjedskraft du skal overveje:

  • El-arbejde: Hvis du skal have installeret nye stikkontakter, lamper, hvidevarer eller andet elektrisk udstyr i dit køkken, skal du have en autoriseret elektriker til at udføre arbejdet. El-arbejde er en af de dyreste poster i en køkkenrenovering, da det kræver høj faglighed og sikkerhed. Prisen for el-arbejde koster i gennemsnit 10.000-15.000 kr. pr. kvadratmeter, men det kan variere meget afhængigt af omfanget og kompleksiteten af arbejdet.
  • Vvs-arbejde: Hvis du skal have installeret eller flyttet en vask, et armatur, en opvaskemaskine, en vandhane eller andet vand- og afløbsudstyr i dit køkken, skal du have en autoriseret vvs’er til at udføre arbejdet. Vvs-arbejde er også en af de dyreste poster i en køkkenrenovering, da det kræver høj faglighed og sikkerhed. Det koster vvs-arbejde i gennemsnit 10.000-15.000 kr. pr. kvadratmeter, men det kan variere meget afhængigt af omfanget og kompleksiteten af arbejdet.
  • Nedrivning: Hvis du skal have fjernet dit gamle køkken, eller hvis du skal have ændret på vægge, gulv eller loft i dit køkken, skal du have en håndværker til at udføre nedrivningsarbejdet. Nedrivning er en af de billigere poster i en køkkenrenovering, da det ikke kræver så meget faglighed, men det kan stadig være en stor post, hvis der er meget, der skal rives ned. Nedrivning koster i gennemsnit 1.000-2.000 kr. pr. kvadratmeter, men det kan variere meget afhængigt af omfanget og kompleksiteten af arbejdet.
  • Murerarbejde: Hvis du skal have bygget nye vægge, gulv eller loft i dit køkken, eller hvis du skal have lagt fliser, klinker eller andet materiale på vægge, gulv eller loft i dit køkken, skal du have en murer til at udføre murerarbejdet. Murerarbejde er en af de mellemstore poster i en køkkenrenovering, da det kræver en vis faglighed, men det kan stadig være en stor post, hvis der er meget, der skal mures. Du kan regne med at det koster i gennemsnit 5.000-10.000 kr. pr. kvadratmeter for murerarbejde, men igen det kan variere meget afhængigt af omfanget og kompleksiteten af arbejdet.
  • Malerarbejde: Hvis du skal have malet vægge, gulv, loft, skabe, bordplader eller andet i dit køkken, skal du have en maler til at udføre malerarbejdet. Malerarbejde er en af de billigere poster i en køkkenrenovering, da det ikke kræver så meget faglighed, men det kan stadig være en stor post, hvis der er meget, der skal males. Malerarbjede koster i gennemsnit 1.000-2.000 kr. pr. kvadratmeter, men igen igen, det kan variere meget afhængigt af omfanget og kompleksiteten af arbejdet.
Sådan sparer du penge på din køkkenrenovering

Sådan sparer du penge på din køkkenrenovering

Hvis du vil spare penge på din køkkenrenovering, er der nogle tips og tricks, du kan følge, så du får mest muligt ud af dit budget. Her er nogle af de bedste råd til at spare penge på din køkkenrenovering:

  • Lav en grundig plan og et realistisk budget: Inden du går i gang med din køkkenrenovering, er det vigtigt, at du laver en grundig plan og et realistisk budget for dit projekt. Det vil hjælpe dig med at holde styr på, hvad du vil have, hvad du har brug for, og hvad du har råd til. Det vil også hjælpe dig med at undgå uventede udgifter, forsinkelser og fejl undervejs. Du kan bruge online værktøjer, såsom Bygge.dk, til at lave en plan og et budget for din køkkenrenovering.
  • Indhent flere tilbud og sammenlign priser: Når du har lavet en plan og et budget for din køkkenrenovering, er det vigtigt, at du indhenter flere tilbud fra forskellige håndværkere eller entreprenører, før du beslutter dig for, hvem du vil hyre til dit projekt. Det vil give dig mulighed for at sammenligne priser, kvalitet, service og leveringstid, og vælge den bedste løsning for dig. Du kan bruge online tjenester, såsom 3byggetilbud.dk, til at få op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på din køkkenrenovering.
  • Vælg det rigtige tidspunkt for din køkkenrenovering: Når du skal planlægge din køkkenrenovering, er det vigtigt, at du vælger det rigtige tidspunkt for dit projekt. Det kan have stor betydning for prisen, kvaliteten og leveringstiden af din køkkenrenovering. Generelt er det billigere at renovere et køkken i de mindre travle perioder, såsom vinteren eller efteråret, end i de mere travle perioder, såsom sommeren eller foråret. Det skyldes, at der er mindre efterspørgsel efter håndværkere og materialer i de mindre travle perioder, og derfor kan du få bedre tilbud og rabatter. Det kan også være nemmere at få en hurtig og effektiv levering af dit køkken i de mindre travle perioder, da der er mindre risiko for forsinkelser og ventetid.
  • Gør noget af arbejdet selv, hvis du kan: Hvis du har de nødvendige færdigheder, værktøjer og tid, kan du spare penge på din køkkenrenovering ved at gøre noget af arbejdet selv. Det kan være arbejder, såsom nedrivning, maling, rengøring eller montering af skabe, bordplader eller hvidevarer. 

Klik her og se mere om renovering.

3byggetilbud.dk

Skal du bruge hjælp til renovering? Drag fordel af 3byggetilbud.dk for at spare både tid og penge samt slippe for unødvendige bekymringer. Modtag tre gratis og uforpligtende tilbud fra erfarne eksperter og nyd godt af fordelene.

Gratis tjeneste

Uforpligtende og gratis tilbud.

Spar tid

Spar alt tiden væk på opsøgende arbejde.

Entreprisegaranti

Økonomisk dækning med entreprisegaranti.

Scroll to Top